× Acest website foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia.
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati pagina de termeni si conditii.

MF 7700 - Un tractor de referinta in agricultura 4 vizualizari

15 Mar 2016


Pentru familia Ullyott din East Yorkshire, unul dintre cele mai importante evenimente ale anului a fost livrarea noului tractor MF 7718.

 Acesta a inlocuit un tractor de o alta marca, vechi de 10 ani, moment ce a marcat revenirea la marca Massey Ferguson pentru familia Ullyott, la care renuntase pe la mijlocul anilor 1990.

Mark Ullyott descrie afacerea agricola in care cea mai noua achizitie mecanica a fost bine binevenita: ”J W & E S Ullyott este o afacere de familie cu trei actionari, localizata in Middleton-on-the-Wolds, cu un parteneriat lung de utilizare a masinilor agricole si un aranjament de comercializare  a culturilor la comun, cu PR Walker & Son, din satul invecinat Lund. ”Zona agricola din Middleton este, in principal, o zona de dealuri joase formate din calcar, cu un pamant ce contine si cremene”, adauga acesta. ”Terenul din Lund este unul bine structurat, cu un sol greu argilos. Cele doua ferme lucreaza 265 de hectare.”

Explicand planul culturilor, el spune: ”Este bazat pe o rotatie a culturilor la sase ani pentru a acomoda mazarea afila pentru Birds Eye (marca internationalpa americana de produse alimentare congelate), in timp ce rapita de iarna pentru ulei ofera in prezent o a doua pauza. Graul de toamna este cultivat pentru seminte pentru contractul cu Woodheads (companie englezeasca celebra din industria carnii) si pentru biscuiti pentru moara de faina Bradshaws, in apropiere de Driffield. 

Culturile de ovaz furajer de pe restul terenurilor arabile, impreuna cu culturile permanente de iarba sunt destinate pascutului pentru vitele din jurul fermei familiei Walker.”

Toata productia este uscata si depozitata la Middleton pe o podea de uscare pentru comercializarea pe parcursul sezonului, cu o turbina de 50 kw recent instalata, ce ofera o putere mai mare ventilatoarelor electrice. Furnizata de Earthmill, turbina permite ca obiectivele de productie sa fie atinse, spune Mark.

Revenind la latura masinilor agricole ale afacerii, Mark isi aminteste ca la mijlocul anilor 1990 s-a decis sa aleaga un brand diferit pentru a inlocui parcul de masini agricole Massey Ferguson, ce a servit familia pentru multi ani. ”Incepand de atunci si pana acum a fost prezent un alt brand – dar in vara anului 2015, am decis sa investim intr-un tractor MF 7718. Calul de povara existent a fost mutat la munca de foraj si stropire cu o masina tractata Farmgem de 24 de m.”

„Tractorul MF 7718 a preluat, in principal, activitatile de cultivare, ce includ tractarea unui cultivator Simba Unipress de 4.6 m pe solurile grele in timp ce pe solurile usoare acesta lucreaza cu  tavalugi Dalbo de 8 m cu organe de nivelare. Printre alte sarcini indeplinite de noul tractor a fost si cultivarea minima cu un Sumo Trio de 2.5m, precum si la descarcarea din mers la recoltare.

Mark este incantat de decizia de a dota noul tractor cu optiunea Auto-Guide: ”A fost simplu de configurat si de operat, si a oferit mai multe informatii precise despre lucrul cu cultivatorul la un nivel care este mai mult decat potrivit pentru munca depusa”, spune acesta. De acum incolo, MF 7718 va trece la aratul in timpul iernii folosing un plug Lemken cu sase brazde cu cormane cu fasii impreuna cu un tavalug tip packer.

De data aceasta, decizia noastra de a reveni la tractoarele rosii a fost facuta in mare parte in urma recomandarilor de la alti detinatori”, adauga aceasta. ”MF 7718 a demonstrat o operare usoara atat in transport, cat si in camp, unde exista, de asemenea, un echilibru bun al puterii la cerintele de greutate.”

Un alt factor care a influentat decizia, facand-o mai usoara, a fost comunicarea excelenta cu David Franks de la dealerul nostru local MF, Frank Curtis. Acestia au organizat demonstratii in lunile premergatoare plasarii comenzii, in timp ce suportul pe care l-am primit de la ei este un lucru la care, in momentul de fata, am ajuns sa ne asteptam!”

De asemenea, achizitia a fost apreciata la dealer: ”Suntem foarte incantati pentru ca am vandut un tractor MF 7718 familiei Ullyott”, spune David Franks. ”Decizia lor a avut un impact major pentru Franks Curtis in zona Driffield, unde si alte tractoare MF au fost vandute, iar cererile pentru demonstratii au crescut.”Inapoi

Partenerii nostri