Scurta Istorie

Societatea, General Leasing S.A., si-a inceput activitatea in anul 1993, intr-o perioada cu schimbari majore in mediul economic si in agricultura din Romania. Inca de la inceput, scopul companiei a fost acela de a creste eficienta agriculturii printr-o abordare moderna in administrarea exploatatiilor agricole. Pentru a atinge acest scop, societatea a incercat mereu sa fie aproape de fermieri, sa inteleaga nevoile acestora, oferind echipamente performante de la furnizori de renume si sprijinul necesar pentru ca acestia sa isi creasca profiturile.

In primii ani de activitate, in contextul in care producatorii nu aveau posibilitatea de a accesa finantari de la institutii bancare sau nonbancare specializate pe acest sector, compania a venit in sprijinul acestora dezvoltand o schema financiara ce oferea optiunea de achizitionare in rate bianuale sezoniere, pe o perioada de 3-5 ani. La inceput, plata acestor rate se facea cu produsele recoltate de catre clienti, compania dezvoltand si aparatul intern capabil sa indeplineasca functia de comerciant de produse agricole. Astfel, in primii 10 ani de activitate, echipamentele agricole s-au vandut in cea mai mare parte prin contracte de leasing. Cu timpul, schimbarile in structurile fermelor si in tipul de proprietate, nasterea de noi exploatatii, deschiderea economiei si lansarea programelor de finantare prin fonduri europene, au condus la progresul agriculturii din Romania, iar structura contractelor a suferit modificari. Astfel, achizitiile de utilaje au inceput sa fie finantate prin credite bancare accesate de clienti sau prin efortul financiar propriu al acestora.

Volumul total al activitatii in cei 25 de ani a crescut la aproximativ 200 de milioane de euro. Rezultatul pozitiv a permis dezvoltarea continua a companiei si a bazei materiale de care dispune in prezent.
De la inceput, compania i-a avut ca parteneri pe Kverneland si Laverda, reusind impreuna cu acestia sa isi creeze o imagine excelenta in piata prin calitatea si productivitatea utilajelor, prin efortul constant de a raspunde rapid la toate solicitarile clientilor si de a gasi solutii inovatoare la problemele ridicate de acestia. In ceea ce priveste portofoliul de tractoare, acesta a suferit multe modificari in cei 25 de ani de activitate. De la Deutz la John Deere si apoi McCormick, compania a trecut testul provocarii de a se specializa in diferitele branduri, in functie de oportunitatile ivite pe piata, capatand in acelasi timp o vasta experienta pe acest segment.

Experienta si efortul depus au fost rasplatite la inceputul anului 2013, cand compania noastra a fost aleasa de gigantul AGCO sa reprezinte in Romania singurul sau brand mondial, Massey Ferguson. Astfel, portofoliul comercial s-a intregit si stabilizat, iar compania poate in prezent sa ofere solutii complete, de top, ce pot satisface cele mai exigente cerinte din partea fermierilor.